O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Nieuws>Voortaan ook een AED toestel te Roesbrugge

Voortaan ook een AED toestel te Roesbrugge

Er werd een extra Automatische Externe Defibrillator (of kortweg AED) geïnstalleerd. Deze werd geplaatst in de Prof. Rubbrechtstraat te Roesbrugge. Naast de basisschool, in de nabijheid van het ontmoetingscentrum en op korte afstand van het centrum.

Het is ondertussen het zevende AED-toestel dat het stadsbestuur de afgelopen jaren installeerde. Er werden reeds toestellen geplaatst nabij het stadhuis, het zwembad, de sportzone Poperinge, de sportzone Reningelst, de sportzone Proven en het centrum van Watou. Ook enkele private initiatiefnemers plaatsten reeds publieke AED-toestellen.

De AED is een apparaat waarmee men veilig een elektrische schok kan geven aan iemand die een hartstilstand heeft gekregen. Het toestel herstelt hiermee het hartritme van het slachtoffer waardoor de overlevingskans van de patiënt enorm vergroot. AED’s konden tot voor kort enkel gebruikt worden door artsen, maar nu mogen ook leken dit type apparaat hanteren. De toestellen zijn duidelijk herkenbaar aan het groene pictogram.

Terug naar nieuws