O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Nieuws>Nieuwe, nauwere samenwerking tussen CAW en de sociale dienst

Nieuwe, nauwere samenwerking tussen CAW en de sociale dienst

Problemen met financiën of administratie, zorgen over huisvesting, relatiemoeilijkheden of problemen met familie of vrienden....Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met moeilijkheden en onvoorziene gebeurtenissen. Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) kan dan een belangrijke partner voor de persoon en zijn netwerk zijn. Iedereen kan immers bij het CAW aankloppen.

Het CAW is een regionale organisatie en heeft verschillende vestigingen in de Westhoek: in Ieper en Veurne, en in Diksmuide is er ook een zitdag. Om het aanbod van het CAW dichter bij de burger uit regio Poperinge te brengen start het CAW ook hier met een zitdag.

Vlot bij de juist hulp geraken.

De huisvesting van het CAW op de locatie waar ook verschillende stadsdiensten gehuisvest zijn maakt de stap om hulp te vragen voor mensen gemakkelijker. Zo zorgen ze ervoor dat wie hulp wil vlot bij de juiste hulp geraakt, ongeacht waar je je vraag stelt.

Bij het OCMW kun je terecht wanneer je geldzorgen of andere tekorten hebt. De sociale dienst onderzoekt samen met jou op welke manier zij je het best kunnen helpen of begeleiden. Het OCMW biedt onder meer financiële dienstverlening, budgetbeheer, eerstelijnspsychologische zorg, de dienstverlening van Huis van het Kind en huisvesting.

Iedereen kan bij het CAW aankloppen.

Bij CAW Onthaal kunnen zowel volwassenen als jongeren terecht met eender welke vraag over opvoeding, je goed in je vel voelen, partnerrelatie, scheiding, wonen, administratie en geld, partnergeweld, detentie, slachtofferschap, enz... De hulpverlener van het CAW luistert naar je vraag, stelt vragen om de situatie te begrijpen en zoekt samen met jou naar welke hulp de meest gepaste is. Een verwijzing naar de sociale dienst van OCMW is in dat geval ook een van de mogelijkheden. De CAW hulpverlener heeft een uitgebreide kennis van welke diensten privé en publiek er bestaan in de regio en heeft ook een goed zicht op de verschillende rechten die een burger toegekend kan krijgen. De hulp is altijd op vrijwillige basis, de CAW hulpverlener heeft ook beroepsgeheim.

CAW  - elke donderdag van 9u tot 12u zonder afspraak op de 1ste verdieping van het Sociaal Huis. In de namiddag kan je er ook op afspraak terecht.

Terug naar nieuws