O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Sociaal Huis - 057 33 33 00>Sociale dienstverlening >Eerstelijnspsychologie

Eerstelijnspsychologie

Eerstelijnspsychologische zorg is kortdurende, klantgerichte begeleiding voor mensen die zich zorgen maken of moeilijkheden ervaren.

Psychologische zorg door een eerstelijnspsycholoog is voor iedereen toegankelijk. Je wordt zo snel mogelijk geholpen. De huisarts of een andere dienst zorgt meestal voor de verwijzing naar een eerstelijnspsycholoog.

De eerstelijnspsycholoog kan je zelf begeleiden of verwijst je door naar een andere hulpverlener die je beter kan helpen met de moeilijkheden die je ervaart. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn van het Centrum Algemeen Welzijnswerk, het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg of de Psychiatrische Zorg Thuis.

Een eerstelijnspsycholoog gaat samen met jou even op weg, op een professionele en persoonlijke manier. Samen pakken we jouw zorgen concreet en praktisch aan. Enkele gesprekken zijn vaak voldoende om je weer op weg te helpen.

Denk niet te lang "ik moet er alleen uit komen" of "het moet eerst erger worden". Juist als je er vroeg bij bent kan de eerstelijnspsycholoog goed helpen !

 

 

 

Nuttige Link

Afspraak door arts

Via deze link kunnen de artsen een afspraak met de eerstelijnspsycholoog voor hun patiŽnt vastleggen.

Op deze pagina