O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Sociaal Huis - 057 33 33 00>Welzijnsdienst >Personen met een beperking>Vrijstelling heffing afvalwater

Vrijstelling heffing afvalwater

Wat?

De Vlaamse Milieumaatschappij biedt personen/gezinnen met een laag inkomen een vrijstelling voor de bijdrage op waterverontreiniging.

Wie komt in aanmerking ?

  • Je kan enkel een vrijstelling bekomen op jouw domicilieadres, met een heffing op jouw naam of die van een inwonend gezinslid.
  • Jij of één van jouw gezinsleden moeten op 1 januari van het facturatiejaar voldoen aan één van de volgende voorwaarden:
    • het gewaarborgd inkomen of de inkomensgarantie voor ouderen ontvangen;
    • als persoon met een handicap de inkomensvervangende tegemoetkoming en/of de integratietegemoetkoming voor personen met een handicap en/of de tegemoetkoming hulp aan bejaarden ontvangen;
    • het leefloon of levensminimum ontvangen.
  • De vrijstelling geldt enkel voor kleinverbruikers (huishoudelijk waterverbruik van één gezin).

Hoe aanvragen ?

Wie vrijstellingsgerechtigd is, wordt normaal gezien automatisch vrijgesteld. Hou er rekening mee dat de toestand van 1 januari telt. Indien je op 1 maart van het lopende jaar in aanmerking komt, zal de vrijstelling pas ingaan vanaf 1 januari van het volgende jaar.

Indien je denkt toch in aanmerking te komen en  niet automatisch vrijgesteld werd, kan je schriftelijk een vrijstellingsaanvraag indienen binnen de 3 maanden na de verzending van het heffingsbiljet. De vrijstellingsaanvraag moet je indienen bij de Vlaamse Milieumaatschappij (Alfons van de Maelestraat 96, 9320 Erembodegem, T. 0800 97 113, info@vmm.be, www.vmm.be.

De dienst Welzijn is steeds bereid om je te helpen met de aanvraag. Je hoeft enkel het officieel attest van de FOD Sociale Zekerheid of van de Rijksdienst voor Pensioenen en een kopie van heffingsbiljet mee te brengen.

 

Foto's

Op deze pagina

Aanverwante Info