O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>NESTOR - 057 46 96 02>Verbrede werking Nestor in regio Poperinge

Verbrede werking Nestor in regio Poperinge

Sinds 2012 verbreedde dorpsdienst Nestor in regio Poperinge zijn doelgroep en zijn aanbod. Naast senioren en personen met een zorgbehoefte, kunnen ook kwetsbare gezinnen, kinderen en jongeren bij Nestor terecht. Het aanbod werd uitgebreid met volgende gratis dienstverleningen:

1) Ontmoetingsmomenten in De Wervel

Twee keer per maand worden ontmoetingsmomenten georganiseerd in De Wervel met activiteiten van informatieve, vormende of ontspannende aard. Gaande van een koffienamiddag tot een knutselactiviteit, een kookactiviteit tot uitleg rond energiebesparende tips. Vrijwilligers helpen mee deze ontmoetingsmomenten vorm te geven.

2) Huiswerkbegeleiding in samenwerking met VBS De Krekel en OCMW Poperinge

Vrijwilligers zijn wekelijks van de partij in de naschoolse huiswerkklas om enkele kindjes te motiveren, te stimuleren en te ondersteunen bij het maken van hun huiswerk. Deze huiswerkbegeleiding spitst zich toe op leerlingen die nood hebben aan extra ondersteuning.

3) Buddy-systeem voor administratieve hulp

Een vrijwilliger kan hulp en ondersteuning bieden bij papierwerk ( bv. sorteren, klasseren, aanvragen invullen) en andere administratieve taken. De vragen en noden van de gebruiker vormen het uitgangspunt.

Deze 3 initiatieven komen tot stand in samenwerking met Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, Cera en Howest.

 

 

       

 

Op deze pagina