O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Sociaal Huis - 057 33 33 00>Huisvesting >Verhuring woningen

Verhuring woningen

Tijdelijk kan huisvesting aangeboden worden in een aantal woningen waarover het OCMW beschikt. Het OCMW heeft ook heel wat verhuurmogelijkheden voor ouderen.

Bejaardenwoningen

Voor senioren beschikt het OCMW over een groot aanbod bejaardenwoningen: 19 op het Sint-Annaplein, 16 in de Engelstraat, 21 in de Hellekapelle, 4 op de Kleine Markt Watou en 23 in ’t Schellewerk.

Aanleunappartementen ’t Wingeroen en De Bres

                 

Senioren kunnen een aanvraag indienen voor de aanleunappartementen van ’t Wingeroen. Deze flats, vergelijkbaar met serviceflats, liggen in de Beiaardstraat, net tegen het Woon- en Zorgcentrum Huize Proventier. Er is in elke flat een oproepsysteem naar Huize Proventier.  De senioren wonen echter zelfstandig in deze flats. De huurprijs is afhankelijk van het inkomen.

De 4 aanleunflats boven De Bres zijn uniek gelegen vlakbij het centrum. Drie van de vier appartementen bieden een uniek zicht op het stadspark. In het gebouw kunnen de bewoners van de appartementen genieten van de voorzieningen die het LDC De Bres ter plaatse ontwikkelt. De ruime flats zijn afgewerkt met geïnstalleerde keuken en badkamer en zijn rolstoeltoegankelijk. De verpleeg- en zorgequipe van het WZC Huize Proventier verzekert de zorgpermanentie voor de bewoners. Aanvragers moeten de leeftijd van 60 jaar bereikt hebben en nog voldoende zelfredzaam zijn om zelfstandig hun leven te organiseren maar mogen een beginnende, beperkte zorgbehoefte hebben.

Doorgangswoningen

Het OCMW beschikt ook over enkele doorgangswoningen (in totaal 5 woongelegenheden).  Deze woningen of studio’s worden voor een periode van 6 maanden verhuurd aan mensen die tijdelijk over geen woning kunnen beschikken.

 

Foto's

Op deze pagina