O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Sociaal Huis - 057 33 33 00>Huisvesting >Sociaal verhuurkantoor

Sociaal verhuurkantoor

Een erkend sociaal verhuurkantoor huurt en verhuurt privéwoningen.  Het OCMW van Poperinge werkt hiervoor sinds 2014 samen met het SVK-Woonsleutel uit Ieper.

Wie kan zich inschrijven als kandidaat-huurder ?
Voor velen is het niet mogelijk om te huren op de private huurmarkt.  Men wordt vaak geweigerd omwille van nationaliteit, geloofsovertuiging, inkomen,...  En als er toch verhuurd wordt is dit vaak tegen hoge huurprijzen.

Iedereen kan zich in principe inschrijven als kandidaat-huurder op de wachtlijst.  Meestal gaat het om mensen die door allerhande redenen in een risicosituatie terecht gekomen zijn, of dreigen erin terecht te komen.  Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een laag of een onzeker inkomen, huurders die wonen in een te kleine, een slechte of in een veel te dure woning, huurders die de woning moeten verlaten, een hoge schuldenlast,...

Maar, niet iedereen kan zomaar een woning huren bij het SVK.  De wachtlijst is gebaseerd op punten die toegekend worden op basis van woonnood, inkomen, anciënniteit en de regio waarin je woont/ingeschreven bent.  De mensen in de meest erge situatie (daklozen, mensen die leefloon hebben of minder,...) krijgen de hoogste puntenscore en komen in principe altijd hoger te staan op de wachtlijst.

Alle info in verband met inschrijving, voorwaarden, nodige documenten vind je op de website van SVK Woonsleutel. Habito Woonwinkel helpt je graag verder bij de inschrijving.

 

Op deze pagina