O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Sociaal Huis - 057 33 33 00>Sociale dienstverlening >Budgettering>Budgetbegeleiding

Budgetbegeleiding

Voor wie geen zicht meer heeft op zijn inkomsten en uitgaven, betalingsmoeilijkheden heeft en advies wil om weer orde op zaken te brengen.

Hierbij wordt een inventaris gemaakt van alle inkomsten en uitgaven.  Aan de hand van deze inventaris wordt een duidelijk (af)betalingsplan opgesteld.  Je krijgt dit (af)betalinsplan mee als werkinstrument bij het beheren van je budget.  Indien het inkomen onvoldoende is om bepaalde schulden of grotere facturen in één keer te betalen, wordt er onderhandeld met de schuldeiser om haalbare maandelijkse afbetalingen te bekomen.

Bij budgetbegeleiding beheer je zelf je inkomsten, maar er wordt toezicht gehouden op de uitgaven door de maatschappelijk werk(st)er.  Je moet daarvoor regelmatig samenkomen met de maatschappelijk werk(st)er om de uitgaven te bespreken en na te gaan of alle nodige betalingen zijn uitgevoerd.

Tijdens de begeleiding worden er tips meegegeven op welke manieren je kan besparen en hoe je het uitgavenpatroon kan verbeteren.

Breng tijdens je bezoek zeker een overzicht van je maandelijkse inkomsten en uitgaven mee, alsook een overzicht van leningen en andere schulden (met afbetalingsplan).
Het kan voor jezelf en de maatschappelijk werk(st)er een grote hulp zijn om de budgetplanner op deze link reeds in te vullen, of via de website www.budgetplanner.be.

Wie weet slaag je er na het invullen van deze budgetplanner zelf al in om je budget zelfstandig te beheren.

We raden je ook zeker een bezoekje aan aan de website www.eerstehulpbijschulden.be.

 

Op deze pagina