O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>LDC De Bres - 057 34 66 24>Enkele projecten uitgelicht

Enkele projecten uitgelicht

Vergeet je griepvaccin niet.

Binnenkort staat het griepseizoen weer voor de deur. De griep is een erg besmettelijke ziekte, veroorzaakt door het griepvirus. Wie de griep heeft voelt zich heel ziek, dus is het beter voorkomen dan genezen: laat je vaccineren !

Voor wie is de vaccinatie aanbevolen ? 65-plussers, zwangere vrouwen, mensen met een chronische ziekte, ...

Wanneer vaccineren ? Griepvaccinatie is aanbevolen vanaf midden oktober tot eind november. Neem contact op met uw huisarts voor verdere informatie.


Soepcafé. Samen koken en smullen van een heerlijk groentenbuffet.

In januari 2018 startte een groepje enthousiaste vrijwilligers het Soepcafé op. Het initiatief kwam van Charlotte Pattyn in samenwerking met VormingPlus Oostende-Westhoek. Wat begon als een experiment groeide snel uit tot een vaste groep die vol overgave tweewekelijks een buffet van groentjes klaarstoomt. Een geslaagd concept dus !

Wat is het Soepcafé ? Een Soepcafé bestaat uit een groepje geëngageerde hobbykoks, dat groentenoverschotten ophaalt bij lokale winkels en ermee aan de slag gaat. Na een namiddag schillen, koken en bakken is het resultaat een heerlijk vegetarisch buffet. Iedereen is welkom om te koken maar ook om te smullen.

Wat is het doel van het Soepcafé ? Het Soepcafé werd opgestart om mensen samen te brengen, al kokend en etend. Natuurlijk is ook duurzaamheid een belangrijk aspect van Soepcafé. Nog steeds wordt er te veel voedsel weggegooid dat onverkoopbaar is, maar probleemloos tot een lekker gerechtje klaargemaakt kan worden. Soepcafé is ook vegetarisch omwille van duurzaamheid, omdat planten een kleinere impact hebben op ons ecosysteem.

Aangezien het enthousiasme groot is wordt Soepcafé vanaf zondag 16 september gewoon voortgezet. Opnieuw op de 1ste en 3de zondag van de maand. Wie zin heeft om mee te komen koken kan komen tegen 14u30. Maar natuurlijk zijn ook alle mensen die mee willen aanschuiven aan tafel hartelijk welkom tegen 18u. Iedereen is welkom om mee te eten, buurtbewoners, veggieliefhebbers of wie gewoon graag eens kennis maakt met anderen die een duurzame samenleving in het hart dragen.


 

Op deze pagina