O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>LDC De Bres - 057 34 66 24>Enkele projecten uitgelicht

Enkele projecten uitgelicht

Zorg dat je niets mist door griep.

Laat je vaccineren en bescherm jezelf en je omgeving.

Elk jaar opnieuw brengt de winter vervelend gezelschap met zich mee: griep. Gemiddeld wordt één op de tien mensen ermee besmet. Meestal genezen ze vanzelf na enkele dagen maar bij sommigen kan griep ernstige gevolgen hebben. Elk jaar sterven ook honderden mensen aan de gevolgen van de ziekte. Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.

Wanneer laat je je vaccineren ?

Best tussen midden oktober en midden november. Zolang de griep niet in het land is blijft vaccinatie nuttig. Het vaccin beschermt pas na twee weken en werkt maar één winterperiode. Een griepvaccin moet je dus elk jaar opnieuw krijgen.

Hoe laat je je vaccineren ?

Vraag een voorschrift aan je arts en haal het vaccin bij de apotheker. Ga vervolgens zo snel mogelijk naar je arts om het vaccin te laten plaatsen. Bewaar het vaccin in de koelkast, anders wordt het waardeloos. Ben je iemand voor wie het vaccin wordt aanbevolen, dan wordt jouw griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald. Het kost dan ongeveer 6 euro. Heel wat mutualiteiten geven nog extra korting. Voor mensen die in een woonzorgcentrum of in sommige andere instellingen verblijven is het vaccin gratis in Vlaanderen.

Voor wie is een griepvaccinatie belangrijk ?

  • Vrouwen die zwanger zijn tijdens het griepseizoen
  • Iedereen ouder dan 65 jaar
  • Iedereen vanaf de leeftijd van 6 maanden met diabetes of een andere chronische ziekte. Of mensen die een verminderde weerstand hebben door ziekte en behandeling
  • Alle personen die opgenomen zijn in een woonzorgcentrum, een psychiatrische instelling of een instelling voor personen met een beperking
  • Alle mensen die samenwonen met de bovengenoemde risicopersonen of die zorgen voor kiinderen jonger dan 6 maanden
  • Alle personen werkzaam in de gezondheidssector


Soepcafé. Samen koken en smullen van een heerlijk groentenbuffet.

Wie zin heeft om mee te komen koken kan komen tegen 14u30. Maar natuurlijk zijn ook alle mensen die mee willen aanschuiven aan tafel hartelijk welkom tegen 18u.

Iedereen is welkom om mee te eten: buurtbewoners, veggieliefhebbers of wie gewoon graag eens kennis maakt met anderen die een duurzame samenleving in het hart dragen.

Volgende soepcafés:

  • zondag 4 november
  • zondag 17 november
  • zondag 2 december
  • zondag 16 december


 

Op deze pagina