O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>LDC De Bres - 057 34 66 24>Enkele projecten uitgelicht

Enkele projecten uitgelicht

Verbindend breien.

Het doel is om generaties bij mekaar te brengen en de krachten van jong (met creatieve ideeën) en oud (met brei-vaardigheden) met elkaar te verbinden. Door het organiseren van handwerkclubs trachten we het welzijn van de senioren te verbeteren en op die manier eenzaamheid tegen te gaan.

Naast het sociale aspect zou breien zorgen voor innerlijke rust en op die manier een kalmerend effect met zich meebrengen. Doordat ze jong en oud met elkaar in verbinding brengen, krijgen de jonge creatievelingen de kans om hun originele ideeën uit te brei(d)en. En de oudere generatie krijgt terug een doel. Wat een beschermende factor tegen geestelijke gezondheidsproblemen is.

De breiende senioren kunnen bijvoorbeeld handschoenen, mutsen, sjaals, haarbanden, kussens, strikjes, sleutelhangers, knuffels, ... maken. Bij het verzenden van de items komt telkens een persoonlijke boodschap geschreven door één van de senioren. Als je iets hebt aangekocht krijg je op jouw beurt de kans om een kaartje te sturen naar de oudere die jouw stuk maakte. Zo kom je met elkaar in contact.

Om dit idee te kunnen uitwerken zijn we op zoek naar:

  • mensen die graag breien maar niet weten voor wie of wat
  • jonge lokale 'ontwerpers' die goede ideeën hebben maar niet kunnen breien om ze in elkaar te steken
  • vrijwilligers om de breisessies te begeleiden

Het zou de bedoeling zijn om wekelijks met de senioren samen te breien, dat met een kopje koffie of thee en iets lekkers.

Geïnteresseerd of meer info nodig ? Spring eens binnen in De Bres.

 

Op deze pagina