O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>LDC De Bres - 057 34 66 24>Ben jij onze kei in vrijwilligerswerk ?

Ben jij onze kei in vrijwilligerswerk ?

Zin om je steentje bij te dragen aan de maatschappij ? Misschien is vrijwilligerswerk dan iets voor jou !

Wij zijn dringend op zoek naar helpende handen voor volgende initiatieven:

De Telefoon-Ster

Veel thuiswonende ouderen ondervinden wel vaker de nood aan een babbel of aan een luisterend oor. Probeer je eens in te beelden wat voor een opsteker het voor deze senioren zou zijn indien hun eenzaamheid af en toe doorbroken wordt door een telefoontje van iemand die vraagt: 'Oewist ?'

Je belt als vrijwilliger de thuiswonende 80-plusser op regelmatige tijdstippen op om te horen hoe het gesteld is met hen en geeft hen de gelegenheid om een babbeltje te slaan.


Verjaardagsbezoekjes

In de week van de verjaardag van de thuiswonende oudere ga je als vrijwilliger langs bij de jarige met een kleine attentie.

Zo geef je de 80-plusser de gelegenheid om eens een koetertje te slaan en heb je zelf ook sociaal contact. Het is een ideale gelegenheid om de mensen op de activiteiten van het lokaal dienstencentrum te wijzen. We organiseren de bezoekjes enkel in Poperinge-centrum. Voor de deelgemeenten neemt dorpsdienst Nestor dit voor zijn rekening.


Interesse ?

Wens je als vrijwilliger je schouders onder deze projecten te zetten en een luisterend oor te zijn, neem dan zeker contact op met:

Charlotte Devrekere - charlotte.devrekere@dienstencentrumdebres.be - 057 34 66 25

Seniorendienst (Gregory White) - seniorendienst@poperinge.be - 057 34 65 00

 

Op deze pagina