O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>LDC De Bres - 057 34 66 24>Doe mee aan de 10.000 stappenclash

Doe mee aan de 10.000 stappenclash

Van 1 tot 31 mei 2019 neemt Poperinge opnieuw deel aan de stappenclash. Deze editie is een regionale wedstrijd waarin we het opnemen tegen Diksmuide, Heuvelland, Izegem, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Mesen, Moorslede, Oostrozebeke, Staden, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke. Vorig jaar behaalden we op regionaal niveau een mooie 4de plaats. Een resultaat om fier op te zijn. Doen we nu misschien nog beter ?

Stap je Poperinge mee naar een medaille of misschien de overwinning ?

  • Registreer je gratis op www.10000stappen.be of meld je aan als je al een account hebt;
  • eenmaal geregistreerd kan je je aansluiten bij de groep van Poperinge;
  • geef regelmatig je stappen in;
  • lukt het niet om je te registreren of om je stappen in te geven ? De medewerkers van de bibliotheek helpen je graag een handje verder.

Win een POP.KADO-kaart !

Sla je slag want je wint als deelnemer niet enkel aan gezondheidsvoordelen. De Stad Poperinge geeft opnieuw prijzen weg. er worden 10 POP.KADO-kaarten uitgeloot aan de actieve deelnemers die zich registreren op de website en zich lid maken van de groep 'Poperinge'.

Wij helpen je een stukje op weg om stappen te verzamelen !

  • De Bres organiseert 3 gezondheidswandelingen voor de startende wandelaar op maandagen 6 mei, 20 mei en 27 mei. Er wordt telkens verzameld om 14u aan De Bres voor een leuke tocht van ongeveer 8 km.
  • Hou je van wat rust tijdens de inspanning, dan is de zitbankenroute misschien iets voor jou. Er is de zitbankenroute van 9,5 km en voor de minder geoefende stapper een kortere versie van 2,2 km. Deze route kan je afhalen in De Bres.
  • Op vrijdag 3 mei organiseert Femma en KWB in samenwerking met de dienst Welzijn een avondwandeling. Inschrijven kan bij de desbetreffende verenigingen. Er wordt tussen 19u en 19u30 gestart op de pui op de Grote Markt. Onderweg worden een aantal verrassingen voorzien en na de wandeling wordt ook nog een drankje aangeboden.
  • Je kan ook gebruik maken van de 10.000-stappenroute (of voor de minder geoefende stapper, de 4.000-stappenroute). Deze route kan je verkrijgen in de bibliotheek. In de bibliotheek is er ook een themastand voorzien rond wandelen en bewegen.
  • Geen inspiratie voor een wandeltocht ? Ga eens langs bij de dienst Toerisme, ze beschikken over een uitgebreid aanbod aan wandel- en fietskaarten.
  • De Vlaamse Actieve Senioren doen op maandagnamiddag steeds een leuke wandeling. Zou je graag eens meestappen, neem dan contact op: 057 33 36 93. Er wordt steeds om 14u verzameld op de parking van CC Ghybe.
 

Op deze pagina