O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>LDC De Bres - 057 34 66 24>Kurkeninzameling - geef je kurken een tweede leven

Kurkeninzameling - geef je kurken een tweede leven

Nog op zoek naar een goed voornemen voor 2019 ? Begin dan met je kurken apart bij te houden.

Wat is kurk ?

Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik die in het Middellandse Zeegebied voorkomt. Het is een beperkt beschikbaar natuurlijk materiaal met bijzondere kwaliteiten. Daarom moeten we het zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. De kurkenstop die je fles afsloot kan je een tweede leven geven als duurzaam isolatiemateriaal. Maar dan hebben we er voldoende nodig en moeten we ze apart inzamelen.

Isolatiemateriaal voor woningen.

Vlaspit vzw verzamelt i.s.m. de afvalintercommunales de kurken die in onze regio worden opgehaald en creëert zo werkgelegenheid voor mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Na het sorteren en vermalen kunnen de kurken een tweede keer dienen: als gecertificeerd isolatiemateriaal voor woningen, de Recycork. Veel concreter kan circulaire economie niet worden !

Wat kun jij doen na het ontkurken van je fles ?

Breng de stoppen van zuivere of synthetische kurk naar een kleinschalig inzamelpunt in je buurt (te vinden via Google Maps), bijvoorbeeld in De Bres. De Provincie zorgt ervoor dat de kurken vanuit de inzamelbox hun weg vinden naar het recyclagepark, dit in samenwerking met vrijwilligers van Beweging.net en de Westvlaamse Milieufederatie.

 

Op deze pagina