O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>WZC Huize Proventier - 057 34 65 80>Woonzorgcentrum>Zorg- en dienstverlening

Zorg- en dienstverlening

Voor elke bewoner wordt een dossier opgemaakt met richtlijnen i.v.m. verpleging en verzorging, de maaltijden, de animatie, eventueel kinesitherapie...  Dit plan houdt rekening met de behoeften van de bewoner en met het behoud van een zo ruim mogelijke zelfstandigheid.         

Iedere bewoner behoudt zijn huisarts en kinesist met uitzondering van de bewoners met een RVT-statuut waarvoor Huize Proventier een eigen kinesist in dienst heeft.  


Iedere filosofische overtuiging wordt gerespecteerd.  Er is gelegenheid om wekelijks een eucharistieviering bij te wonen.  Op aanvraag kan het bezoek van een morele consulent gebeuren.

Een kapper komt regelmatig langs in het kapperssalon waar je - indien gewenst - gebruik kan van maken.

Er is mogelijkheid om de persoonlijke kledij tegen kostprijs te laten wassen door de wasserij waarmee Huize Proventier een overeenkomst heeft.


Animatie - reactivatie

Iedere werkdag is er gelegenheid om vrij deel te nemen aan de georganiseerde ontspanningsactiviteiten.  Naast 2 animatoren staan ook 2 ergotherapeuten ter beschikking voor reactivatie, hulp bij het dagelijks leven (ADL) enz.  


Maaltijden

De eigen keukenploeg zorgt voor gezonde en gevarieerde maaltijden.  De menukaart is ter inzage in de livings en wordt telkens opgenomen in de maandelijkse editie van onze huiskrant.  Je kan de maaltijden nemen op de plaats van keuze: hetzij op de eigen kamer of in de living van jouw afdeling.  


Verzekeringen

Er wordt aangeraden om een eigen familiale verzekering te nemen of te behouden.  Huize Proventier is enkel verzekerd voor georganiseerde activiteiten.

Project Kieskeurig

Elke dinsdagnamiddag staat er een tandarts ter beschikking in ons tandartskabinet. Voor meer informatie kan onderstaande brochure geraadpleegd worden.

 

Meer Info & bijlagen

Omgaan met dementie - Omgaan met dementie
Dementie - Dementie
Palliatieve zorg - Palliatieve zorg
Bewegen - Bewegen
MondhygiŽne - MondhygiŽne

Op deze pagina