O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>WZC Huize Proventier - 057 34 65 80>Woonzorgcentrum>Visie en opdrachtsverklaring

Visie en opdrachtsverklaring

Visie

De visie van de rusthuizen van OCMW Poperinge stelt de oudere centraal in zijn unieke persoonlijkheid, zijn competenties en zijn nog aanwezige levenskracht.  Vanuit dit competentiedenken zetten wij enkele principes hoog in het vaandel: respect voor de medemens en zijn unieke levensloop, ruimte voor inspraak, emanciperend werken en aandacht voor de totale persoonlijkheid.

In onze residentiële zorg moet veiligheid en geborgenheid gewaarborgd worden, evenals de nodige ruimte voor privacy, kansen tot ontmoeting en contact met de buitenwereld.  In onze visie houden we ook rekening met de veranderende omgeving en de noodzaak om hierop gepast in te spelen.


Strategische doelen

Vanuit deze visie hebben we bepaald welke richting we wilden uitgaan en stelden daarom enkele strategische doelen voorop:

  • Het welzijn van onze cliënten steeds centraal stellen.
  • Animatie als hefboom voor kwaliteit van leven.
  • Het ontwikkelen van een waaier van diensten.
  • Een open huis zijn.
  • Een slagvaardige organisatie.
  • Een gemeenschappelijke houding aannemen.  


Missie

Om de opdrachtsverklaring bevattelijk samen te vatten, werd de missie als volgt omschreven: "een open huis met veel partners in de zorg voor een eigen thuis."

Het open huis staat voor het aangaan van een actieve dialoog met buurt en gemeenschap, het uitbouwen van een sociaal netwerk met mantelzorgers, vrijwilligers en een zo breed mogelijke toegankelijkheid en de bevordering van een positieve beeldvorming t.a.v. ouderen.

Met veel partners in de zorg wordt een continu proces nagestreefd van inspraak en afstemming tussen de individuele bewoner en alle partners, zodat een multidisciplinaire samenwerking ontwikkeld wordt.

Een eigen thuis wijst op een persoonsgerichte benadering waarbij de minst beperkende hulpverlening wordt aangeboden en de nodige ruimte voor privacy wordt gegarandeerd.  Dit alles binnen een comfortabele en huiselijke leefomgeving met respect voor het sociale en emotionele welbevinden en de zingevings- en levensvragen van elke bewoner afzonderlijk.

 

Op deze pagina