O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Buurtdiensten>Buurtdienst Bellewijk - 0473 976 052

Buurtdienst Bellewijk - 0473 976 052

In 2002 besloot het OCMW om in de Bellewijk een project op te zetten, om te werken aan de leefbaarheid en een warme samenleving in de wijk.

De groenploegmedewerkers zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het openbaar domein in de Bellewijk, in opdracht van de stad, en doen klusjes bij bewoners: tuinonderhoud, een traphal schilderen, een rolluik herstellen, afval voeren naar het containerpark, enz.

Verder werken ze aan een ecologisch project: een demo-compostpark waar compost gemaakt wordt van groenten- en fruitafval dat bewoners gratis kunnen binnenbrengen. Die compost wordt gebruikt in de serre waar groenten worden gekweekt om zelf soep van te maken. Deze soep wordt verkocht in het buurthuis op maandag en vrijdag. Ook de 49 kippen verdienen de nodige zorg van de groenploeg, zodat de eieren ook kunnen verkocht worden aan bewoners.


Een tweede luik van het project is het buurtwerk, dat zowel een eerstelijnsfunctie heeft als een initiatiefnemende functie. Alle inwoners van de Bellewijk kunnen bij buurtwerkster Ellen terecht met alle vragen. Doorverwijzing is hier van groot belang: naar de technische dienst, de wijkagent, CAW, Osio, De Rupse, mobiliteitsambtenaar, sociale dienst, enz.

 

 

 

Foto's

Op deze pagina

Nuttige adressen