O.C.M.W.
Veurnestraat 22 , 8970 Poperinge
Tel: 057 33 33 00
Fax: 057 33 90 39
Ocmw Poperinge Ocmw Poperinge
U bent hier: Home>Buurtdiensten>Activiteiten

Activiteiten

Ellen werkt een goedgevuld programma uit, samen met een enthousiaste ploeg van 15 vrijwilligers. Dit gaat van kleuter- en kinderactiviteiten (Sintbezoek, Halloweentocht, voorleesontbijt, kunstklas van de Academie) tot een heuse sportwerking (wandeltochten in de zomer, petanqueclub, dartsclub, voetbaltornooi in de paasvakantie en zomervakantie), een openbare computerruimte met 11 computers, hobbyclub en bloemschiklessen, filmavonden, enz.

Deze activiteiten worden niet zomaar georganiseerd. Het weloverwogen aanbod heeft meerdere functies:


- Participatie: We proberen een samenwerking aan te gaan om de kinderen en volwassenen diensten zoals Popsjot, sport, jeugdbewegingen, cultuur, bibliotheek, kunstacademie, ... te leren kennen.


- Werken aan eenzaamheid: door het aanbieden van een daginvulling (cafetariamomenten, ontmoetingsdagen, hobbyclub).


- ‘Een goed gevoel’: Iedereen heeft het al eens moeilijk. Met ons activiteitenaanbod werken we aan een warme samenleving waar mensen beroep kunnen doen op elkaar en waar we een wezenlijk verschil kunnen maken in een mensenleven.


- Vrijwilligerswerking: onze vrijwilligerswerking is enorm gegroeid. Vrijwilligers dragen niet alleen bij aan de werking van het buurthuis, we willen onze vrijwilligers ook kansen geven om te groeien, mee na te denken over de wijk, te participeren in de samenwerking met de stadsdiensten, verantwoordelijkheden op te nemen, enz.


- Een positief imago: de bewoners zijn bezig met kunst, ecologie, zwerfvuilpreventie, vrijwilligerswerk, ...


- Aanbieden vorming: huiswerkbegeleiding, computerlessen voor kinderen en volwassenen, de ouderbijeenkomsten i.s.m. de dienst gezinsondersteuning, …

 

Foto's

Op deze pagina